środa, 25 marca 2015

Gotowanie dla zdrowia



"Pięć pór roku w naszej kuchni" to książka, której autorami są Aldona Kujawa i Jerzy Buczyński, goście spotkania z czytelnikami. "Nasza książka prezentuje ponad 400 mało znanych przepisów kulinarnych. Przeważnie są one o treści makrobiotycznej, służącej naszemu zdrowiu. Omawia znaczenie produktów żywnościowych, potrzebnych człowiekowi oraz dotyczących gotowania i urządzenia mieszkania. Ponieważ już dawno przekroczyliśmy 80 lat życia, mamy prawo do podania stwierdzeń zawartych w tej książce i podzielenia się nimi z czytelnikami. Wskazujemy też jak bronić się przed chorobami cywilizacji". Pani Aldona opowiedziała o dobroczynnym działaniu imbiru, oleju ryżowego, herbaty z czystka. Przypomniała również o poczciwej pokrzywie, mniszku lekarskim i kapuście, które powinny znaleźć się w diecie ludzi dbających o zdrowie. Podczas spotkania czytelnicy mieli okazję zadać pytania autorom, kupili również książki przywiezione przez autorów. Warto dodać, że pani Aldona i pan Jerzy mają stronę internetową www.gotowaniedlazdrowia.pl. Zachęcamy do jej odwiedzenia!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz